Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 99
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Finał, który miał zostać rozegrany 11 października 2009 roku...
fot. Tomasz Gawałkiewicz

Ależ to był mokry finał! Falubaz budował nowy tor i pojechał po złoto. Pamiętacie? [ZDJĘCIA]

Finał, który miał zostać rozegrany 11 października 2009 roku przekładany był czterokrotnie! Działacze Falubazu stali się obiektem drwin, kibice wyzywali ich od nieudaczników. W żużlowej Polsce wrzało. „Z finału wyszła parodia”, „Pośmiewisko, a nie finał” - tak gazety tytułowały doniesienia z zielonogórskiego stadionu.

Przed piątą próbą podjęto zaskakującą decyzję: postanowiono zbudować tor od nowa. Stadion zmienił się w wielki plac budowy. Trzy duże firmy budowlane zrywały mokrą nawierzchnię i kładły nową. Operacja trwała niespełna dobę. Udało się, 24 października żużlowcy mogli się ścigać, Falubaz wygrał 48:42. Nazajutrz oba zespoły przeniosły się na rewanż do Torunia. Na Motoarenie znów lepszy był Falubaz (40:38). Zielonogórzanie, po najbardziej mokrym finale w historii żużla sięgnęli po upragnione od 18 lat złoto.

Obejrzyjcie zdjęcia z ekstraligowego finału 2009 >>>>

POLECAMY:Widzieliście te oprawy kibiców Falubazu? Mistrzostwo świata [ZDJĘCIA]

ZOBACZ TEŻ:Pamiętacie Oliwię Brówkę? Pierwszą Miss Startu z Falubazu

POLECAMY:Obejrzyjcie piękne graffiti i niedbałe bazgroły z symbolami Falubazu

WIDEO: Morawski Zielona Góra w 1991 r. zdobył mistrzostwo Polski

Zobacz również

Wypadek na trasie S5 niedaleko Żnina - zdjęcia. Jedna osoba trafiła do szpitala

Wypadek na trasie S5 niedaleko Żnina - zdjęcia. Jedna osoba trafiła do szpitala

233. rocznica uchwalenia Konstytucji 3 maja w Kazimierzy Wielkiej. Co zaplanowano?

233. rocznica uchwalenia Konstytucji 3 maja w Kazimierzy Wielkiej. Co zaplanowano?

Polecamy

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać