MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Remis piłkarzy Neptuna Końskie w meczu z Koroną II Kielce [ZDJĘCIA]

Remis piłkarzy Neptuna Końskie w meczu z Koroną II Kielce [ZDJĘCIA]

Protest zakłócił wystawę na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie

Protest zakłócił wystawę na Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie

Polecamy

„Miejsce jak z Władcy Pierścieni”. 7 atrakcji Polski, które zachwycają cudzoziemców

„Miejsce jak z Władcy Pierścieni”. 7 atrakcji Polski, które zachwycają cudzoziemców

Lekcje, które zostaną w pamięci: pomysły na ostatnie dni roku szkolnego

Lekcje, które zostaną w pamięci: pomysły na ostatnie dni roku szkolnego

Myję truskawki w wodzie z tym składnikiem. Zachowują świeżość przez kilka dni

Myję truskawki w wodzie z tym składnikiem. Zachowują świeżość przez kilka dni