MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Agencja Unii Europejskiej ds. Bezpieczeństwa Żywności już w...

Te robaki i owady są dodawane DO JEDZENIA Nawet o tym nie wiesz. Oto lista legalnych dodatków z owadów! CO Z NICH ROBIĄ? SPRAWDŹ

Mącznik młynarek

Agencja Unii Europejskiej ds. Bezpieczeństwa Żywności już w 2021 roku uznała suszone larwy mącznika młynarka za w pełni bezpieczne do spożycia. Robaki mączne to jedne z najczęściej wykorzystywanych owadów w produkcji żywności. Larwy mącznika młynarka i robaczki smocze charakteryzują się wysoką zawartością białka (ponad 50%) oraz zawierają wiele cennych składników odżywczych, takich jak kwasy tłuszczowe omega-3 i witaminy z grupy B. Są one wykorzystywane jako składnik przetworów spożywczych, np. białkowych batonów, kulek energetycznych, karmy dla zwierząt.

Zobacz również

W sobotę zagrzmi nad Krakowem. Synoptycy wydali ostrzeżenie

NOWE
W sobotę zagrzmi nad Krakowem. Synoptycy wydali ostrzeżenie

W weekend 18-19 maja grają świętokrzyskie ligi piłkarskie [WYNIKI, RELACJE, TABELE]

W weekend 18-19 maja grają świętokrzyskie ligi piłkarskie [WYNIKI, RELACJE, TABELE]

Polecamy

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

PILNE
Wycofany ważny lek na cukrzycę. „Nie spełnia wymagań jakościowych”

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków